Doras datter

Doras datter


Med Doras datter afsluttes fortællingerne om Antonie, Dora og Dina. De fire bøger er blevet skrevet over en lang årrække, og deres tidsforløb strækker sig fra begyndelsen af 1900-tallet til 2012. Dina er datter af Dora og Sariel, men da Dora er gift med Poul, beder hun ham påtage sig faderskabet. Den meget ældre Poul tager den lille pige til sig, og hun opfatter ham som sin bedstefar. Imens beskæftiger Dinas mor sig med sin kunst. Hun er blevet en kendt og efterspurgt maler. Dina vokser op og bliver en meget selvstændig, ung kvinde med tætte bånd til barndomsveninderne, “De fire med D”, som de kaldes. Dina, Dagmar, Drude og Dortea. Som små blandede de blod og kalder sig blodsøstrene med mottoet “Én for alle og alle for én”.

Dina har, som sin mor, problemer med at finde sig til rette i et konventionelt forhold. Hendes to bejlere, den ene søn af Markus, der livet igennem har elsket Dora, den anden søn af Antonie, søger forgæves at knytte hende fast til sig.

Først da hun møder færøske Jógvan, må hun overgive sig til kærligheden, der for hende vil betyde en forankring. Til ham og til Færøerne, som han ikke agter at forlade. Den egensindige Dina og den jordbundne Jógvan har deres kampe, der holdes nogenlunde i ave af hans livsklogskab og humor.

Handlingen udspiller sig i Danmark, Italien, Berlin og på Færøerne.